Κωνσταντίνος Ε. Νικολάου, MD/PhD
Παιδίατρος


O Κωνσταντίνος Νικολάου γεννήθηκε στην Κόρινθο και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική, στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Νεογνικού τμήματος της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Είναι Διδάκτωρ Περιγεννητικής Ιατρικής-Νεογνολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και έχει στο ενεργητικό του 23 δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε έγκριτα Διεθνή και Ελληνικά περιοδικά, συνέδρια και βιβλία. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς 2 μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Διατροφή (Post Graduate Program in Pediatric Nutrition, Boston University-School of Medicine, 2017 & Early Nutrition Specialist, Ludwig-Maximilians Universitat Munchen, 2019)και έχει  παρακολουθήσει επιτυχώς μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, μεταξύ των οποίων το ALSO course (Advanced Life Support in Obstetrics) και το "Human Health and Global Enviromental Change" course of study (Harvard University/edX)

 

Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της Διοίκησης Μονάδων Υγείας, έχοντας υπάρξει Μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Αναπληρωτής Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Μέλος της Επιτροπής Management Νοσοκομείων του Υπουργείου Υγείας και Μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης-Μετεκπαίδευσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

 

Έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές εθελοντικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων και στην αποστολή Hellenic Aid στη Sri Lanka για τους πληγέντες από το Tsunami , και έχει λάβει 2 τιμητικές διακρίσεις.

 

Σήμερα λειτουργεί Παιδιατρικό Ιατρείο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ενώ ταυτόχρονα είναι Επιμελητής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ Παίδων